IT-сфера в Україні – це не тільки потенціал талановитих і привабливих для замовників по всьому світу програмістів, а й спільнота фахівців, які допомагають їм працювати і виживати в українських реаліях.

Незважаючи на те, що IT та Інтернет право, яке, на відміну від азів програмування, не викладається в ВУЗах, українські юристи активно вивчають, розвивають і формують практику в цих областях. Вони являють собою дружню команду, головною метою якої є лобіювати інтереси IT-бізнесу і шукати шляхи для їх безпечної та ефективної діяльності в Україні.

08.04Тому Конференція з IT-права ‪#‎ubaITconf, яка пройшла 8 березня завдяки Асоціації правників України та активістам її Комітету з питань телекомунікацій, IT та Інтернету, пройшла, як зустріч друзів-однодумців. Одне тільки те, що безпрецедентно велика кількість постів в Facebook з захопленими і подячними відгуками вже говорить багато про що. Захист IT та Інтернету в нашій країні – це, напевно, одна з небагатьох правових спеціалізацій, де юристи не виступають конкурентами по відношенню один до одного, а об’єднуються для вирішення численних актуальних проблем сфери.

Конференція зібрала понад 300 учасників і найбільш кваліфікованих доповідачів в даній області. В якості спікерів були запрошені також і керуючий партнер агенції «Синергія» Вікторія Остапчук та партнер Анна Кравчук, які розповідали про особливості регулювання роялті за IT-продукти і нюансах формування позовних вимог в доменних спорах.

Хочеться відзначити, що всі доповідачі та їх матеріали, представлені на конференції, були на висоті, і кожен з них заслуговує на окрему увагу. Захід показав, що максимальна віддача і залученість кожного юриста, зацікавленого в розвитку IT-сфери, в цілому сформували висококваліфіковане і, що не менш важливо, душевне співтовариство професіоналів, готових разом формувати правовий тил для IT та Інтернет бізнесу в Україні.

Окрема подяка координатору заходу, талановитому юристу, Микиті Полатайко, за стовідсоткову віддачу та надихаючу енергію! Вітаємо з Днем Народження та бажаємо ніколи не втрачати той запал, з яким він підходить до своєї роботи!

                                 08.04 O

Прес-служба Патентно-юридичної агенції «Синергія»

Передрук даного матеріалу дозволено виключно з посиланням на сайт www.synergy.ua